marți, 3 august 2010

Sulina, din nou.

Desi iubesc orasul asta tocmai pentru felul in care a ramas incremenit in trecut pentru mult timp, de data asta nu am apucat sa ma plimb prin el decat foarte putin. M-a chemat marea dulce de Sulina, plaja larga, curata si linistita, soarele arzator si mirosul de chefal la gratar si hamsii prajite cu mujdei ce vine dinspre terasa cu umbrele de stuf de pe plaja. Am zacut ca o soparla - e adevarat ca sub umbrela, era cod de radiatii :P - si m-am simtit atat de rupta de stresul obisnuit incat mi s-a parut ca am trait cate trei zile intr-una singura. Nici macar tantarii care au fost de data asta mai multi si mai agresivi ca oricand nu m-au deranjat.


M-au deranjat insa soferii care vin si chiar parcheaza aproape pe plaja desi e o parcare unde ar trebui sa se opreasca. M-au deranjat si pentru ca circula cu mare viteza pe drumurile pustii si pline de colb ce duc spre plaja, ridicand un praf de nu se mai vede om cu persoana. Ma intristeaza ca fata de anul 2006 cand am fost prima oara acolo si erau vreo trei - patru masini in toata Sulina acum le vezi la tot pasul. Dar asta e. O sa continui sa ma intorc la ea mereu pana se va transforma - ca si Vama Veche - in altceva.

Si voi lasa pozele sa vorbeasca pentru ca nu prea am cuvinte sa descriu cum e la mare (si) la Sulina. Este o stare anume pe care o capeti cand esti acolo. Mergeti sa vedeti. Dar va rog eu, lasati-va masinile la Tulcea!

In drum spre Sulina

Terasa cu stuf, chefal si hamsii

Plaja, la 11 dimineata

Marea albastra. Si dulce. Si calda ..

Nisip fierbinte

Relaxare totala

Pontonul din lemn, nou construit

Si Delta


Nemarginita

Intoarcerea la Tulcea. Cu rapida :(

4 comentarii:

  1. E superb...
    Nisipul e mai alb acolo sau imi pare mie?

    Zici ca tantarii sunt suportabili? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai asa un fel cu vorbele de faci omul sa regrete ca n-a fost acolo cu tine :))
    Excelent, imi place mult de tot. De fiecare data cand vad poze din Delta (n-am fost inca) ma uimeste lumina de-acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Adina, da. E mai alb nisipul iar despre tantari pot sa spun ca de multe ori nu am prins picior de tantar. Asa ca poate ai noroc. Si daca nu, merita oricum restul ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Lola, poate e asa pentru ca atunci cand evoc un loc care imi place mult m-apuca deja nostalgia si regretul ca nu mai sunt acolo :) Ma bucur ca am reusit sa te fac sa iti placa, poate cand sosesti pe aici iti pui si Sulina pe lista. Eu cred ca trebuie sa vezi prima oara Delta vizitand Sulina. Lumina e speciala intr-adevar si se schimba si e diferita inca de pe la Harsova .. Iar drumul cu masina intre Harsova si Tulcea este splendid.

    RăspundețiȘtergere